Cum bucătărie am, deși într-un stadiu parțial de finisare, a venit timpul să acord atenție băii. Însă pentru a ajunge la baie era nevoie să creez pardoseala holului folosind cărămidă din demolări.
Undeva prin primăvară am pornit cu un vecin cu o dubă și am adus câteva sute de carămizi murdare de mortar de var. Una câte una le-am luat și folosind un ciocanel și o mistrie le-am curățat numai bune de construcții.
Din soba rachetă pornesc 4 țevi, două prin banca încălzită și două spre hol. De aici le-am preluat formând două canale din cărămida care în dreptul ușilor de la dormitoare s-au despărțit, unul urmând spre dormitorup de Vest și unul spre dormitorul de Nord.
Odată formate aceste canale din cărămidă și mortar de var, am umplut spațiul rămas între ele și pereți cu pietriș pentru a aduce camera la același nivel. Acest nivel este important căciurmează o pardoseală din cărămidă aparentă.
Pardoseala din cărămidă aparentă a fost ceva de muncă datorită formei camerei care nu avea două linii drepte sau unghiuri drepte și din păcate nici orizontală nu putea fi deși plană trebuia să iasă. De acea am tăiat mai întâi cărămizi pentru a delimita conturul, ca mai apoi carămidă cu cărămidă acoperind întreaga suprafață. Dificultate a fost nu doar forma holului dar și canalele ce continuă țevile sobei.
Odată finalizată pardoseala, folosind o perie de sârmă și o surubelnită am curățat suprafața pentru a scoate în evidență culoare, elimina petele de var și scoate în evidență ștanțele de pe cărămizi. Apoi am aplicat câteva mâini de lac pentru a evidenția culoarea și pentru a impermeabiliza suprafața.
Acum că holul îi gata putem să ne apucâm de treabă în baie. Nu vă imaginați însă că sunt așa ordonat căci și holul și baia sunt începute din august-septembrie.
Primul lucru a fost să determin centrul camerei. Odată aflat am putut desena conturul băncii și orientarea coastelor ce formează structura băncii și a coșului de rufe căci blatul chiuvetei va fi ceva organic.
Costele le-am realizat din grinzi de 5×10 cm și le-am prin în suruburi în pardoseala de scândură. De aici folosind scândură am format șezutul și verticalele sub formă de capace detașabile pentru a putea să se facă curat deedsubt. În partea dreaptă între locul pentru cazanul de baIe și bancă am construit structura unui voș de rufe pentru a sta mereu rufele la loc uscat.
Dacă nu aveam o casă stranie până acum, sigur am clasat subiectup căci am două wc-uri. În stânga lângă chiuvetă este doar pentru nr.1 și se spală după fiecare utilizare cu o carafă de apă. În mijloc este pentru nr.2 toaletă compost uscata unde după fiecare utilizare se pune rumeguș din al treilea compartiment, cel din dreapta.
Înainte de a purcede la realizarea pardoselii de cărămidă, căci și baia va fi la fel finisată, am realizat și structura blatului pe care va sta chiuveta, folosind două crengi zdravene de fag găsite în pădure. Urmează ca bețele de salcâm să fie cu un capăt ancorat în perete și al doilea în crengile de fag.
Vă las pentru moment căci îmi vin oaspeți și mai îi destul de muncă și de scris pentru o nouă postare în câteva luni.















