Apă în casă

O plouat anul acesta de părea să nu se mai oprească. Uneori venea apa din deal, forma cascadă și camera cea mare era un lac de 20 cm. Dar acum s-au dus acele ploi, îi chiar secetă, deci o venit timpul să sap șantul pe unde trag apă în casă.

Înainte sas realizez dilema am construit un contrafort darapoi acum două săptămâni pentru o zi m-am oprit din construit și m-am apucat de săpat.

Am realizat un șant de o lopatas lat și un minim de 50cm adâncime. Vei spune că îi risc îngheț și ai avea dreptate, dar peste acest șanț după acoperire se va umle cu 50-200 cm pământ de umplutură deci mult sub adăncimea de îngheț.

Cum un contrafort de pe traseul țevii era deja construit am săpat până la el de o parte și de alta, am făcut o gaură cât să treacă țeava apoi după ce am acoperit cu un strat de pietriș am umplut cu pământ și am continuat cu ridicarea contraforților.

La capetele țevii am pus ramificații „T” de unde am introdus țevi în bucătărie sau baie, am legat de țeava ce vine de la izvor și în capătul opus am pus un robinet pe unde să golesc ibstalația în caz de nevoie.

Cum în zonele de acces ale țevilor în casă puneam la îndoială ca vor fi acoperite cu minim 1m pământ am termoizolat dublu țeavă, apoi după ce am protejat cu pietriș am început să o îngrop.

Sper să fie totul bine căci în momentu cănd voi putea încărca țeava cu apă voi putea face aproape nimic să remediez o problemă.


Șanț la vest de contrafort
Contur șanț la est de contrafort
Șanț la est de contrafort
Țeavas pe fundul șanțului la vest de contrafort
Țeavă pe fundul șanțului la est de contrafort
Țeavă de 32 protejata cu pietriș
Șanț la vest de contrafort umplut cu pietriș
Șanț umplut cu pietriș și pământ
Racord țeavă apă baie înainte de termoizolare
Racord țeavă bucătărie termoizolată
Țeavă apă și canalizare la baie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *