Amenajări în bucatărie

Dacă becuri și cabluri nu pot obține din natură, nuiele, liane și fibre naturale pot. Încântat de cum a ieșit lampa de deasupra băncii încălzite am „pus cărbuni pe foc” pentru a finaliza sistemul de iluminat al bucătăriei.

Am creat dar mai întâi un inel dintr-o singură liana de vreo 15m. A fost de mare ajutor liana fiind extrdm de flexibilă și important dintr-o singură bucată. Acum că am avut „un miez” am început să împletesc în jurul ei cu nuiele de lungimi și grosimi diferite. Poate pe viitor voi folosi nuile mai subțiri, maxim 1 cm diaametru dar cum tăiasem deja nuiele am folosit ce aveam.

Când am ajuns la o circa 10-12 cm grosime a împletiturii m-am oprit și am împărțit coroana în 11 folosind niște cuie și apoi marcândocurile cu bandă izolatoare pentru a ști unde să pun becurile. După ce am croit vreo 25m de cabluri le-am conectat cu fasunguri și apoi am înfășurat mănunchiurile de cabluri în sfoară de iută pentru a ascunde cablu și a crea iluzia de liană.

Coroana împărțită folosind cuieInelul inițial din liană

Inelul inițial din liană

Marcajele galbene sunt pentru faza cub7 be uri iar marcajele negre zunt pentru fa,a cu 4 becuri

Acum „candelabrul” fiind gata l-am agățat temporar cu niste sfoara de baloți până am reușit să o ridic la înățime necesară, să o pun pe un plan orizontal și să o centrez. Pe poziția finala fiind am folosit din nou sfoara, de daga aceasta mult mai groasă, pentru a fixa totul prin intermediul unor inele, de căpriori.

Agățat temporar

Centrarea pe luminatorul central

Sistem final de prindere cu inele metalice și sforă de 5 mm diametru din iută/cânepă

Cu un consitent mănunchi de cabluri am început să conectez totul pe cele două faze cu 4 și 7 becuri pentru un total de 11 becuri. A durat ceva să asamblez totul dat fiind că a trebuit să lucrez la înălțime în vârful scării. Dar iaca ca orice proiect în care mă împlic, cu multă determinare îi dau de capăt și obțin ce îmi doresc, să inund bucătăria în lumină. Asta până mă prin cum să inund cu lumina naturală prin luminatorul central.

Inundație de cabluri

Vedere de sus

Detaliu de camuflare cabluri

Test cu faza cu 4 becuri

Test cu ambele faze în total 11 be uri

Și pentru că omul trebuie să și mănânce în bucâtărie am croit și o masă folosind un blat de brad/molid și trei picioare adunate din pădure din esențe diferite: fag, corn și salcâm. Am căutat intenționat esențe diferite pentru a mă bucura de diversitatea naturii, și forma de paranteză pentru a unii cele 3 picioare în zona mediana și astfel obține o bază mare de sprijin.

Am curățat deci picioarele de coajă și folosind tijă filetată am dat găuri în cele trei picioare prinzând două câte două formân astfel un triunghiu. Având o alcătuire rigidă am tăiat cu ajutorul vecinilor picioarele la lungime și cu capete perfect orizontale.

Mai e un pic de lucru săajustez tijele, să pun dibluri între blat și pi ioare și să dau peste toate un lac de protecțud. Dar astea pot să aștepte și când decideți să îmi faceți o vizită veți vedea rezultatul final de care sunt deja sunt încântat deși îl văddoar cu ochii minții.

Picioarele necurățate de coajă. Fag, corn și salcâm

Picioare curățate

Înainte de potrivirea finală

Sistem de îmbinare folosind trei tije filetate și distanțieri

Masa cu douăscaune din lemn îndoit Thonet

Și văurez și vouă poftă bună. Eu mi-am făcut o mâncare de fasole, dovlecei fripți și pâine prăjită


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *