Beciul îngropat a fost construit cu aproape un an în urmă și mare lucru nu am făcut de atunci așteptând să se usuce pereții. Însă nici până acum pereții nu s-au uscat dimpotrivă chiar umiditatea este mai mare la interior.
parte din acest fenomen este cauzat de umitatea mare a aerului care în acestă vale nu scade niciodată sub 60% și faptului că precipitațiile au fost foarte mari în ultimele luni.
Un alt motiv identificat pentru umiditatea mare de la interior este faptul că la probabil vine umezeală din pământullutos extrem de hidrofil.
Cum nu pot face mare lucru cu privire la umiditatea aerului exterior pot influența umiditatea aerului interior introducând o hidroizolație peste pămțnt. Astfel după ce am nivelat pământul la o cotă cu 10 cm mai jos decât cea inițială am spart sticlă pe jos pentru a preveni eventualul acces al rozătoarelor. apoi peeste am așezat și compactat circa 10 cm de pietris rotund de râu.
peste acesy pietriș cu altă ocazie voi așeza o hidroizolație și apoi din nou pietriș până la nivelul pragului.







Citește și celelalte articole despre construirea beciului îngropat:
Pregătirea terenului
Ziua 1 – săparea fundației
Ziua 2 – fundația de piatră
Ziua 3 – saci de piatră și ușa
Ziua 4 și 5 – saci de pământ
Ziua 6 – ultimii saci și acoperișul
Bugetul pentru materiale
Impresii
Concluzii
M-ar interesa sa aflu cum stați cu umezeala in pivnița după ce ați pus pietrișul. Pivnița mea(o casa veche) are pământ pe jos iar umiditatea este peste 85. Nu poți păstra fructe, legume etc. Alții spun nisip și cărămida.