Acoperisul casei de baie

Stalpii sunt anini si salcii probabil de o seama cu mine folositi in starea lor vie.Grinzile principale si secundare le aveam de mult. Le ridicasem cu Aris cu mai mult de o luna in urma, de atunci insa a plouat mai mereu, a fost frig si am fost mai mereu singur.

Acum doua saptamani mi s-a alaturat Dinu, un voluntar cu care am intrat in contact pe Helpx. Crezand ca nu e mare lucru sa terminam casa de baie am inceput sa lucram la ea. Si iaca dupa doua saptamani de ploi, de cusut crengi si carat pamant cu galeata, am terminat.

Am cules crengi pe cat de drept posibil de circa 3-5cm grosime pe care le-am cusut de grinzile secundare cu sarma. Lemn am folosit ce am gasit: fag, anin, alun, salcie, orice doar lastar sa fie. Dupa zece zile de tesut si multa ploaie am asezat pe acoperisul nou format, carton ondulat, a carui rol este de a prelua neregularitatile stratului suport, adica crengile, apoi am pus hidroizolația care ii doar o folie de sera si geotextil. Apoi galeata cu galeata am suit pe scara circa 1,5mc de pamant in care sa creasca vegetatie.

Casa de baie va include doua dusuri, doua toalete compost uscate si un blat cu chiuvete. Cele doua dusuri si doua toalete vor avea acces din exterior. Usile si peretii vor fi realizati din lati de 3x5cm, cei folositi la tigla si vor fi umpluti cu panouri de stuf. Pe jos voi aseza lespezi de piatra printre care va creste iarba. Sezutul de la toaleta se va realiza din scandura iar curatarea acestor toalete se va face prin spatele acestora printr-un spatiu privat, tehnic, care va contine si pompele si filtrele de apa.
Pe acoperis in zona unde in poze se vede scandura se vor plasa doua butoaie unul cu apa rece si unul cu apa incalzita de o rezistenta electrica de 24v alimentata de la panourile solare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *